KimmoTarke

MIELIPIDEMUOKKAUSTA TELEVISION KAUTTA, "VÄHEMMISTÖKIINTIÖT" OHJELMISSA

Toivottavasti suurin osa television katselijoista ymmärtävät, että uutislähetykset ovat sitä, miten asiat esitetään, ei välttämättä totuus asiasta.

Yhteiskunnallisesti hankalampi asia on, että mielipiteisiimme pyritään vaikuttamaan myös viihdeohjelmien ja tv-sarjojen kautta! (toki myös elokuvien, sarjoilla on pitempiaikainen vaikutus)

Suomessa aiemmin ei ole ollut yhtä vakavaa rotuongelmaa, kuin esimerkiksi yhdysvalloissa. Jenkeissä siis viihdeohjelmien ja sarjojen (myös elokuvien) kautta on ollut tarve luoda värillisestä väestönosasta sankarihahmoja, rotuongelman purkamiseksi.

Suomessa toistaiseksi ei ole ollut tarvetta tähän, mutta tiettyjä vähemmistöryhmiä on pyritty tuomaan esille, ja minun, kirjoittajan on hyvin vaikea sulattaa sitä.
Meillä Suomessa jo pitkään on kotimaisissa sarjoissa ollut selkeät ”kiintiöt”, jotka pakottavat käsikirjoittamaan kaikkiin mahdollisiin sarjoihin homoseksuaalista toimintaa. Minun kaltaiselleni konservatiiville tämä on vastenmielistä.
Mielestäni vielä pahempaa on, että kotimaisissa sarjoissa toisinaan esitetään myös huumausaineitten käyttöä. Siitäkin pyritään tekemään ”normaalia toimintaa”.
Osaa näistä sarjoista seuraavat ilman valvontaa myös lapset, koska näkemys on että mainitut ohjelmat olisivat ”perheille sopivia”. Näin juuri tuottajien agenda iskee pahiten, kun lapset saavat käsityksen että homoseksuaalisuus, huumeitten käyttö, ja muut VÄHEMMISTÖtoiminnat ovat valtavirtaa, ja ”normaalia toimintaa”!

Ikävä kyllä tässä edellä kertomani ei tätä lukematta varmaankaan ole ainakaan aiemmin avautunut suurelle osaa television aktiivisista katsojista, mutta monille se on tuttu asia, koska hyvin moni muukin, kuin minä, arvostelee näitä ”kiintiö”- asioita.

Tämän blogin kirjoitin, koska kaikki tämä ”vanha ja tunnettu” jäi varjoon, kun tutustuin tuoreeseen Amerikkalaiseen tv-sarjaan. (mr. Robot)
Ensimmäistä kertaa näin Amerikkalaisessa sarjassa lähdetyn nostamaan esille muslimeja!
Mainitsemassani sarjassa näköjään käsikirjoituksessa on sama valheellinen agenda, luodaan vääriä näkemyksiä, ilmeisestikin ”kansainvälisyyden nimissä”.
Sarjassa on mukana yksi selkeästi arabin näköinen, huivia jatkuvasti käyttävä nainen, joka jossain kohtauksessa lisäksi kumartelee Mekkaan päin, eli harjoittaa uskontoaan. Ei tuossa mitään, se on toki normaalia, mutta sarjan hahmo on lisäksi erittäin paljon ristiriidassa musliminäkemysten kanssa. Samainen hahmo on korkeasti oppinut tietokonehakkeri, hyvin itsenäinen (ei näy miestä missään), ja työskentelee Amerikkalaisen yhteiskunnan hyväksi. Jos jossain, niin tässä tehdään selkeää, ja virheellistä, mielipidemuokkausta.

Tämänkin sarjan genre toki on science fiction, josta minä pidän eniten. Sillä puolellahan voidaan kuvitella asioita, ja onhan niinkin, että yhdysvalloissa ensimmäisen kerran nähtiin nimeen omaan scifi-puolella valkoisen ja mustan suudelma! (Star Trek, jo kauan sitten)

Tämä mainitsemani jenkkisarja vain herätti minussa ajatuksia, milloin Suomessakin näihin ”viihdeohjelmakiintiöihin” lisätään burkhaa käyttävät naiset, ja yritetään uskotella, että se on normaalia, ja että musliminaiset itse haluavat olla tuolla lailla alistettuja!! Saati, että olisivat hyvin koulutettuja, itsenäisiä, yhteiskunnallisesti osallistuvia, jne.koska uskontonsa miehet kieltävät heiltä tämän kaiken!

Kuka ”naisasianainen” Suomessa enää kehtaa jatkaa napinaa ”naiskiintiöistä” Suomen yrityksissä ja hallinnossa, kun nyt on TEILLE uusi asia, johon ottaa kantaa, jos uskallatte.
Suomeen tullut muslimiväestö, joka ei todellakaan arvosta naisia mitenkään. Kuten esimerkiksi minä, tämän blogin kirjoittanut, jonka mielestä nainen on jalustalla.

Toivon että jokainen lukijani ottaa kirjoitukseni sillä oikealla tavalla, miten sen tarkoitin. Eli MIETTII ITSE mainitsemiani asioita. Mielipiteen muokkaamiseen on paljon erilaisia keinoja.
”Puoliksi katsotut” (osittain välittämättä, mutta ikävä kyllä tämä mielipidemuokkaus tarttuu) viihdeohjelmat ovat vaarallinen mielipidemuokkauksen tapa.

KYSYN:
Yli kolmekymppinen Suomalainen tv-sarjojen katsoja, eikö Sinua yhtään häiritse esimerkiksi juuri huumeitten käytön ja homoseksuaalisen käytöksen ”mainostaminen” niin sanotuissa perhesarjoissa?
Ellei, propaganga on toiminut, ja olemme aika syvässä suossa jo, koska keski-ikäisetkään eivät enää herää vastustamaan tätä mielipidemuokkausta, jos näkevät tämän kaiken olevan normaalia, hyväksyttävää, ja TAVALLISTA!

Minä en näe vähemmistöjen toimintaa yleisesti hyväksytyksytyksi pelkästään siksi, että joku sellaista tekee. Suomessa on perinteet, ja ne pitää säilyttää.
Vähemmistöt, tehkää mitä Teitä huvittaa, mutta älkää pyrkikö muokkaamaan enemmistön mielipiteitä, että teidän juttunne on tärkein! Kun todellakaan ei ole. Konservatiivisessa maassa sen tavalla, ja se on säilytettävä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mainostetaanko dekkarisarjoissakin murhaamista normaalina toimintana?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Katselen tv-sarjoja kyllä, mutta "telkkaria" en sekuntiakaan päivässä. Suomalaisilta televisiokanavilta tulee lähinnä paskaa.

Mutta ei haittaa kyllä pätkääkään, mitä siellä tulee sillä välin kun katselen jotain muuta.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Homoseksuaalisuus muuten on ihan normaalia. Se ei ole yhtä yleistä kuin heteroseksuaalisuus, mutta se on silti ihan normaalia. Ihan niin kuin punaiset hiukset ei ole yhtä yleisiä kuin ruskeat.

Toki jos kuvittelee maailman tiedon edelleen tulevan painetusta paperilehdestä ja tv-sarjojen "aivopesusta" niin paniikkiin voi hyvinkin olla aihetta.

Itsehän olen vakaasti sitä mieltä, että maaoravat ratkovat rikoksia, koska Tiku ja Taku teki niin lapsuusajan suosikkipiirretyssä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Taivas varjele, todellakin. Joillekin vähemmistöille on omistettu kokonaisia TV-kanavia. Esimerkkinä TV seiska. Vähemmistöt ovat osa elämän normaalia kirjoa. Siltä voi ummistaa silmänsä, jos ei kestä. Vähemmistöt ovat aina kuuluneet suomalaiseen perintöön ja kuulumme kaikki moneen vähemmistöön.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Onko ensin"vähemmistön" todellisuus jota mahdollisesti kuvataan realistisesti tv -sarjoissa, vai"kiintiöpropaganda", jota sitten jäljitellään reaalimaailmassa? Esimerkiksi minun todellisessa elämässäni kaikki, siis aivan kaikki polttivat tupakkaa 60-70 -luvuilla. Nyt ei monikaan. Miten siis pitäisi kuvata sen ajan elämää realistisesti? Eikö mielestäsi vähemmistöjen elämää saisi näyttää televisiossa? Entäpä fiktio? Kuten sanoit, pidät sci-fistä. Eikö se jatkossakin saisi herättää ajatuksia kuten itselläsi? Jopa uusia, erilaisia ajatuksia?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

On se kauheaa, kun televisiossa näkyy homoja, mustaihoisia ja muslimeja. Jos ei kestä katsella niitä, voi lopettaa katselun. Tai sitten tehdä kansalaisaloiteen vähemmistöjen esittämisestä suomalaisissa TV-sarjoissa ja elokuvissa.

Käyttäjän HenriTuisku kuva
Henri Tuisku

Periaatteessa Ylen kaltaisen organisaation tulee toimittaa KAIKILLE ihmisille ohjelmaa. Esimerkiksi Homoseksuaaleille pitää varata 5% ohjelma-ajasta, sama prosentti maahanmuuttajille ja suomenruotsalaisille jne

Oikeastaan SINÄ yrität muokata enemmistön ajattelua tungettamalla omia vanhentuneita ajatuksiasi homoseksuaaleista, naisista, muslimeista ja tummaihoisista. Enemmistö suomalaisista ei ole rasisteja, homofobeja, sovinisteja tai muutakaan ahdasmielisiä

Tule hyvä Kimmo ulos tynnyristä! Tai vaikka kaapista. Johan helpottaa!

Toimituksen poiminnat