KimmoTarke

EI HYVÄLTÄ NÄYTÄ!


Keskusta ja PS voittivat vaalit. Kumpikin oli vaaliohjelmissaan köyhien asialla.
Ja mitä saatiin? Kokoomustyylinen hallitusohjelma!
Miten ihmeessä tässä näin kävi? Köyhien kyykytys jatkuu, ellei pahene.

Verot ovat aina se vaikein ja tärkein asia. Kokoomuksen mallin mukaan nyt alennetaan palkkaverotusta, joka auttaa eniten suurituloisia!
Paljon parempi ratkaisu olisi ollut laskea jokaista sellaista veroa, joka koskee kaikkia yhtälaisesti, tuloista riippumatta. Eli esimerkiksi elintarvikkeitten alv, sähkövero, liikkumiseen liittyvät verot.
Päinvastoin, nyt hallitusohjelma näyttää tekevän auton käytön (pakollista Suomessa! Vain Helsingissä pärjää ilman...) entistä kalliimmaksi. Miksi? Jotta saataisiin tehtyä auton ostaminen edullisemmaksi hyvätuloisille. Köyhä ei uutta autoa osta kuitenkaan, vaikka veroa laskettaisiinkin. Mutta köyhän pitäisi pystyä liikkumaan, mikä tulee mahdottomaksi, kun auton käyttö tehdään kalliimmaksi.
Veneiden ja muitten hupiajoneuvojen verotus on hyvä asia (köyhällä ei ole... rikas pystyy maksamaan)
Samoin, näyttää siltä, että sähkövero nousee, mikä käy ENITEN pienituloisen kukkarolla.
Palkkojen veroale(jos edes tulee) siis ulosmitataan saman tien pienituloisilta (suurin osa Suomen kansasta) nostamalla esim. liikkumisen ja asumisen kustannuksia.

Näin äkkiä en löytänyt mistään sitä erittäin tarpeellista, massiivista, byrokraattien määrän vähentämistä, joka olisi ainoa keino valtiontalouden tasapainottamiseen.
Ensialkuun Kelan ja sosiaalitoimistojen yhdistäminen, sitten vielä te-keskus samaan pakettiin, ja Elyllekin pitäisi jotain tehdä... Päälekkäiset toiminnot pois, jolloin tehokkuus nousee satoja prosentteja.
Ei tietenkään voi vähentää, kun Kepu on taas johdossa, Kepuhan viime vuosikymmenen lopulla tämän virkamieskunnan kasvatti huippukokoon!

Koulutuksesta halutaan leikata. Tämä oli kaikkien kolmen hallituspuolueen vaaliohjelmassa, että EI leikata. Takki on pyörähtänyt pahasti.
Minun kampanjassani oli lause: "Vain hullu leikkaa tulevaisuudestaan". (koulutus)
En tullut valituksi.

Köyhät kyykkyyn=Stubb valtiovarainministerinä.
No, eihän tuollaista ulkoministeriksikään olisi voinut päästää, olisimme sodassa tosi äkkiä, jos olisi valittu.
Voi meitä raukkoja pienituloisia, kun Stubb on rahaa jakamassa. Suunta on edelleen köyhiltä rikkaille.

Soinille ulkoministerin paikka on parempikin toki, koska Hänellä on varsinkin EU-puolen osaamista. Toivottavasti en jää kaipaamaan tiukkaa Tuomiojaa, joka on uskaltanut arvostella jopa Israelin ja Yhdysvaltojen sotaisaa politiikkaa.

Koko hallitusohjelmaa en vielä lukenut, jo median poiminnot siitä saivat voimaan pahoin.

Huonosti kahden viime hallituksen aikana hoidettua valtiontaloutta pitää toki korjata, mutta EI lyömällä lisää maamme enemmistöön kuuluvia, eli pienituloisia.
Yhteisen tavoitteen eteen kaikkien tulee luopua jostain "saavutetusta edusta", mutta miksi kiristykset aina vaikuttavat eniten vain yhteen kansanryhmään, pienituloisiin?
Ei näytä tämäkään hallituspohja auttavan siihen asiaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai että Stubbin estäminen ulkoministeriydestä olisi ollut syy Soinin suostua leikkauksiin?

Jouni Nordman

Eiköhän tässä ollut yksi asia joka lopettaa köyhyyden pääasiana, eli työ ja sen miten yrittäjät kokevat byrokratian, johon tolla hallituspohjalla on kyllä asiantuntijoita, sillä Taita olla 40 kansanedustaja joilla on tästä ihan omakohtaista kokemusta yrittäjinä.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Persut pettivät äänestäjänsä, eivätkä pelkästään köyhät äänestäjänsä. Esim. pakkoruotsista luopumista ei ole luvassa vaan sen sijaan pakkoruotsin tuputtamista aikaistetaan. Toisin sanottuna on siis yksi ja sama onko RKP hallituksessa vai ei sillä hallituspuolueet ajavat joka tapauksessa RKP:n kannattamaa politiikkaa. Persujen kannatus tulee ainakin muutaman vuoden päästä romahtamaan, eli jotain hyvää sentään on luvassa.

Hallitusohjelmaan kuuluu myös kansalaisten ostovoiman heikentäminen. Tämän porvarihallituksen logiikan mukaan siis se, että kansalaisilla ei ole enää varaa (yhä yksityisempiin) palveluihin - ja joutuvat mahdollisesti turvautumaan rikoksiin ja harmaaseen talouteen edes elättääkseen itsensä - mukamas "parantaa" taloutta.

Hallitus pyrkii myös muuttamaan sosiaaliturvaa "osallistavaan" ja "kannustavaan" suuntaan, eli toisin sanottuna heikentämään tukea ja pakottamaan työnhakijat tekemään ilmaistyötä tai sellaista työtä, jolla tuskin elää. Järjettömintä on tietenkin se, että köyhiä työntekijöitä vainoava hallitus, jonka edustajat saavat tähtitieteellisen palkkionsa myös köyhien maksamista verorahoista, haluaa painostaa työnhakijoita ottamaan vastaan työtä jota ei ole olemassa.

TE-toimistojen, KELA:n ja sosiaalivirastojen toimintaa on tietty vaikea huonontaa entisestään mutta uskon että tuleva hallitus tekee tässä asiassa parhaansa. Nykyäänhän työnhakijoille lähetetään paperi jossa ilmoitetaan mitä työpaikkaa pitää hakea. Ainoa tärkeä asia tosiasiassa on se, että haetaan ehdotettua työtä - millään muulla ei ole merkitystä. Siihen työnantajalle lähtevään ilmoitukseen voi itse asiassa piirtää vaikka kirkkoveneen sillä ainoastaan työn hakemisella on merkitystä, ei sillä että mitä työnhakupaperissa lukee tai että sopiiko työnhakija tarjottuun työhön.

Uuden hallituksen mukaan ilmeisesti sillä, että pakotetaan kansalaiset hakemaan tai tekemään työtä johon he eivät sovi, on myös "taloutta ja työllistymistä parantava vaikutus". Nykyään TE-toimistot toimivat vielä suhteellisen järjellisesti näissä asioissa mutta edellä mainittujen älyttömyyksien lisääntyminen on tosiasia mikäli työn vastaanottamisen ehtoja kiristetään, niin kuin uusi hallitus suunnittelee.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Perussuomalaiset eivät suinkaan ole vaalivoittaja. Äänimäärä väheni ja edustajanpaikkoja on yksi vähemmän v. 2011 tulokseen verrattuna. Vaalivoittajia olivat Keskustan lisäksi Vihreät ja Rkp.

Toimituksen poiminnat