KimmoTarke

INVESTOINTEJA SUOMEEN - USA VAI KIINA?

Salassa puuhastellaan TTIP ja TISA -sopimuksia, joitten avulla amerikkalaiset korporaatiot pyrkivät vaikuttamaan Suomen valtion sisäisiin asioihin. Jos noihin mentäisiin, jenkit valtaisivat Suomen mineraalivarat, pohjavedet, lainsäädännön, koulutusmarkkinat, terveydenhuoltomarkkinat jne. jne. Sopimuksiin sisältyy temppuja, joitten avulla estetään huonoksi osoittautuneitten kokeilujen peruminen koskaan! Esimerkki: Jos jokin terveydenhoidon ala päätetään yksityistää, ja huomataan homman menneen kiville, TISA kieltää koskaan palaamasta takaisin julkisiin palveluihin!!!
Tuollaisia orjuutussopimuksia ollaan tekemässä, jotta Suomeen saataisiin ivestointeja ja työtä. Tärkeä tavoite toki, mutta olemme ottamassa kahleet nilkkoihimme, aivan kuin afrikkalaiset aikanaan olisivat olleet vapaaehtoisesti jonossa amerikkaan lähtevään orjalaivaan.
Eu:n, Usa:n ja Venäjän lisäksi maailmassa on neljäskin kauppamahti, Kiina (yhdessä muiden kaukoidän maiden kanssa).
Kiinalla on monta isoa ongelmaa, mm. viime vuosikymmenen huikean talouskasvun hiipuminen palkkatason nousun takia, ja myös kasvavan keskiluokan tarpeitten tyydyttäminen. Alati kasvavan lihankulutuksen takia Kiina on joutunut hankkimaan viljelysmaata Afrikkaa myöten, pystyäkseen tuottamaan eläimille rehua. Ja nyt, siunauksellisesti Suomen maatalaoudelle, on halukas ostamaan Suomesta sianlihaa sellaisia määriä, joita on lähimarkkinoilla vaikea edes kuvitella.
Kuitenkin, jos tällä viisivuotissuunnitelmakaudella pidetään kiinni 7% vuotuisesta kasvusta (pudonnut yli kymmenestä prosentista), niin sekin on valtava luku verrattuna Suomen kasvuun, joka heiluu nollan molemmin puolin. Markkina-aluetta siis löytyy meidän tuotannollemmekin.

Nyt Kiina on ollut perustamassa Aasian alueen investointipankkia, josta Usa on kaikin keinoin pyrkinyt pitämään liittolaisensa ja länsimaat ulkona. Jopa tiukasti Usa:an sisoksissa olleet Etelä-Korea ja Taiwan päättivät lähteä mukaan, ja onneksi Suomikin!
Näyttää siltä, että Usa on yksin jäämässä ulkopuolelle, koska Kiina ei hyväksi TTIP:n ja TISA:n kaltaisia yrityksiä muitten talouksien kaappaamisesta.
Hyvä näin, suunnatkaamme Suomessakin katseemme edelleen nopeiten kasvavaan talousalueeseen maailmassa, ja sanokaamme jyrkkä ei TTIP:n ja TISA:n sisältämille säännöille!

Jos Usa joutuu nöyrtymään, ja tinkimään ehdottamiensa sopimusten sisällöstä, silloin voisimme harkita, muuten ei.

http://www.talouselama.fi/uutiset/jopa+taiwan+haki+mukaan+kiinan+uuteen+...
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/salainen-tisa-sopimus-vapauttaisi-koul...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tärkeää on myös huomioida, että vapaakauppasopimusten turvin USA yrittää ainoastaan pitkittää dollarin väistämätöntä luhistumista. Rotkoon syöksyvien kelkkaan ei suomen todellakaan kannata hypätä ;O Linkki http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1914...

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Minulla on hyvin samansuuntaiset näkemykset USA:n tilanteesta.

http://timokohvakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17348...

En usko, että peliaikaa on enää monta vuotta, joten pian tartutaan aseisiin. Vuosi vuodelta sota näyttää varmemmalta.

Toimituksen poiminnat